Translate

уторак, 25. фебруар 2014.

Početak...

Postoji dosta opsežnih tema o teorijama zavere, uostalom, moglo bi se reći da ta tema predstavlja posebnu društvenu disciplinu poslednjih godina.  U uslovima opšte zatupljenosti  ljudskog roda, koji  je doveden do stadijuma da ni sam sebe više ne smatra čovekom već pripadnikom jedne globalne životinjske farme,  apsolutno gube svaki značaj razlozi koji su do toga doveli, ko je kreator takvog scenarija , kome je to u interesu i sl.
S obzirom na kolektivnu apatiju, naročito ovde kod nas u Srbiji, malo kome je to važno. Klimatske promene, Harp, GMO, zagađena voda, vakcine koje ubijaju, čipovi, sve to jeste važno, ali ne toliko da bi trajno privuklo našu pažnju i izazvalo neku značajniju reakciju. Zašto je tako, to nam je već svima vrlo dobro poznato, ako ne mozeš da očistis đubre iz svog dvorišta, zašto bi neko očekivao od tebe da izađeš napolje i čistiš ulicu ili selo?
U stvari, ta tema je toliko izlizana i istrošena, da više nikom nije interesantna, što kažu, ako želiš nešto da sakriješ, stavi to svima ispred nosa i neće videti ništa!
U međuvremenu, naši vladari, neću reći iz senke, pre će biti da su iz mraka, raznim sistemima manipulacije prave od nas ćutljive i poslušne ovčice nesposobne za bilo kakvu racionalnu reakciju, bez sopstvenog mišljenja, stava i dostojanstva. To valjda zaslužuje neku pažnju? Ako postoji još neko ko nije pročitao Orvela i 1984, bilo bi vreme da to učini sad, nikad nije kasno.....

Da ne širim mnogo sad, ja na žalost nisam neki stručnjak za datu oblast, samo pokušavam ovim blogom da privučem bar osobu, dve, tri da se zainteresuju za ovu temu i da razmenjujemo mišljenja. Svi komentari, pozitivni ili negativni, dobro došli su, ipak ne mozemo svi da imamo identične stavove i mišljenja, ali bilo bi lepo da ih suočimo i da iz toga dođemo do nekih konstruktivnih zaključaka.  Ipak, ovo je samo gledanje na stvar iz ugla jednog laika.

Нема коментара:

Постави коментар